Iznajmljivanje apartmana u Pakoštanima savršen je izbor za Vaš godišnji odmor, i to ne samo zbog mediteranskog šarma i ljepote mjesta. Izvrstan geografski položaj stavlja Vas blizu brojnih turističkih atrakcija.

Ako poželite provesti  poneki dan godišnjeg odmora u istraživanju možete birati između bogate kulturne baštine i prirodnih atrakcija.

Prirodne atrakcije u blizini Pakoštana

Ukoliko Vam pogled na more iz Vašeg apartmana ne zadovolji želju za ljepotama Jadrana, svakako posjetite Nacionalni Park Kornati. Jedinstveni prizori Kornatskog arhipelaga biti će izvrstan izbor za dnevni izlet, te su jedna od najpopularnijih odredišta za ekskurzije.

Nacionalni Park Plitvice udaljen je samo sat i pol vožnje od Vašeg apartmana u Pakoštanima, i najpopularniji je nacionalni park u Hrvatskoj. Njegovih 16 bajkovitih jezera i vodopada su odličan razlog za posjet.

Ukoliko ste raspoloženi za razgledanje vodopada i kupanje u jezeru, Nacionalni Park Krka nalazi se manje od sat vremena vožnje od Vašeg smještaja u Pakoštanima. Iako je manji od Plitvica, Nacionalni Park Krka krase brojni lijepi vodopadi i divan šumski ugođaj.

Povijesne i kulturne atrakcije u blizini Pakoštana

Drevni grad Zadar i njegova stara gradska jezgra koju krase brojni spomenici kulture udaljena je samo pola sata vožnje od Vašeg apartmana u Pakoštanima. Crkva Svetog Donata, crkva Svete Stošije, Morske Orgulje i Pozdrav Suncu samo su neke od atrakcija koje vrijedi posjetiti.

Samo pola sata vožnje od Vašeg apartmana u Pakoštanima na drugu stranu nalazi se još jedan drevni hrvatski grad, Šibenik. Šarm i ljepota stare gradske jezgre Šibenika nikog ne ostavljaju ravnodušnim, stoga mu posvetite jedno popodne svog godišnjeg odmora.

Pakoštane i okolica

Iz svog apartmana možete vidjeti da obalu u Pakoštanima krasi 5 malih otoka do koji možete čak i preplivati, ako ne želite iznajmiti kajak ili brod.

Ako ste strastveni ribolovac, Vaš smještaj u Pakoštanima daje Vam priliku da pecate u Jadranskom Moru i najvećem jezeru u Hrvatskoj. Park Prirode Vransko Jezero bogat je ribom i omiljeno odredište ribolovaca u Hrvatskoj.

Gotovo čitava obala u Pakoštanima sastoji se od plaža. Čisto more i lijepa plaža nalaze se samo 180 metara od Vašeg apartmana, i do nje vodi naš privatan put. Uz plažu imamo i zatvorenu ostavu, u kojoj možete ostaviti potrepštine za plažu ako to želite.

Sigurni smo da će ljepota i šarm Pakoštana uz naše gostoprimstvo i Vama pružiti savršen godišnji odmor i mnoštvo divnih uspomena!